Istra je kao stvorena za sport i rekreaciju, za aktivan odmor koji omogućuje da na poseban način otkrijete njene prirodne ljepote.

Netaknuta priroda, pitoma zelena divljina, čist zrak i čisto more, hridi o koje se razbijaju valovi, šum mora … pozivnica su da zavirite u čaroban svijet Istre, krajolik ljepote i zdravlja.

Ugodna i blaga, mediteranska klima uz obilje sunčanih dana, bit će vaš dobronamjeran prijatelj i natjerati vas na brojne, sportske i rekreativne, aktivnosti, a tako i na uživanje u prirodi.

Aktivan odmor, a osobito vožnja biciklom, savršena je prilika da Istru istražite svojim tempom i na svoj način, od osvajanja najviših planinskih vrhova do zadiranja u ponore, u dušu Istre, u povijest Istre, u raskoš njene kulture i običaja njegovanih s koljena na koljeno.

Više od 3.000 kilometara biciklističkih staza što vode od sjevera do juga, s istoka ka zapadu, omogućit će vam da upoznate bogatstva istarskog poluotoka i da upoznate sebe, omogućit će vam pronalazak prirodnih i duhovnih ljepota.

Cestama što vijugaju kroz bajkovite pejzaže, susrest ćete vjetar kako se igra s maslačkom i voćkama u cvatu, miris bagrema i kestena, grm kadulje i vrijeska – biljke od kojih će vrijedne ruke istarskih medara stvoriti najukusniji med. Recept za zdravlje.

Upoznat ćete šarolikost istarske flore i faune, otkriti vrijedna arheološka nalazišta (Šandalja, Vergotinova pećina), naići na izvore, potoke, napuštene mlinove i napuštene gradove (Dvigrad) … vidikovce i prizore koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Naša preporuka je „Parenzana“, biciklistička staza s očuvanim tunelima i kamenim vijaduktima kojima je nekoć, od Trsta do Poreča, tutnjao mali vlak. Više o biciklizmu u Istri i biciklističkim stazama na: www.istria-bike.com